Exposities

De Fotowerkplaats presenteert het hele jaar door fototentoonstellingen. Veelal met muziek als onderwerp dankzij de curatoren Wim van Zon en Peter de Raaf maar vaak ook met werk van de eigen fotografen Karen Borremans, Henk Bothof, Fred Teepe en Wim van Zon. Kijk in de agenda om de actuele tentoonstelling te vinden.

Op dit moment is in Schiedam de tentoonstelling Jimi Hendrix – 50 Years n Heaven te zien. Zestig bijzondere gesigneerde opnamen van de beste internationale fotografen die Jimi Hendrix tussen 1967 en 1970 vastlegden zijn in Schiedam bij elkaar gebracht. Niet eerder was een dergelijk overzicht te zien. Bij de tentoonstelling wordt het boekje Hendrix in Holland uitgebracht dat in Schiedam en in Bredevoort, waar een zustertentoonstelling georganiseerd wordt, te koop is. Ook een aantal platenzaken in Rotterdam en Amsterdam verkopen het boekje.

 

Van een aantal fotografen en kunstenaars hebben Music Inspired Art en V!Ps permanent werk in stock. Stocklijsten en catalogi kunnen online doorgebladerd worden door de volgende links te volgen:

Susanne Schapowalow – jazzfoto’s uit de jaren ’50: Catalogus Schapowalow – Bekijk ook de speciale Susanne Schapowalow website.

Jimmy Katz – New York Jazz – 1990 – 2015: Catalogus Katz

Easton Davy – 25 jaar muziekschilderijen en prints: Catalogus Davy

Tentoonstellingscatalogus De Club van 27 (mei/juni 2020): Catalogus Club van 27

The North Sea Jazz Archives – geselecteerde foto’s:   coming soon

Sale from a private collection:   coming soon