Wat

Tone & Image is een ontmoetingsplek voor fotografen en fotografieliefhebbers. Naast kijken kun je er doen en leren. Tone & Image is een stichting die tentoonstellingen, lezingen en educatieve workshops organiseert, en achter de schermen fotoarchieven onderzoekt en beheert. De curatoren hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van kunsttentoonstellingen en -events. Het bestuur bestaat deels uit fotografen die hun sporen nationaal en internationaal verdiend hebben.

Een overzicht wat we doen:

TENTOONSTELLINGEN

Iedere foto-en kunstliefhebber ontdekt bij Tone & Image tentoonstellingen met de beste muziekfotografie van internationale fotografen. Tussen deze muziekfotoexposities door presenteren de fotografiepartners hun eigen werk en zijn er soms speciale kunsttentoonstellingen.

FOTOPRINTS

Voor professionele fotografen en serieuze hobbyfotografen biedt De Fotowerkplaats een printservice op museaal niveau.

BEELDBEWERKING

Tegen een uurtarief van € 65,00 exclusief BTW verzorgt De Fotowerkplaats digitale retouche, volledige beeldbewerking of het inkleuren van digtale zwart-wit beelden.

Publiek bij de Historische Jazzroute 2019 in Rotterdam met een door fotograaf Fred Teepe ingekleurde zwart-wit foto van Henk Visser die in 1964 Eric Dolphy in jazzclub B14 fotografeerde.

CURSUSSEN

Karen van Gilst en Ferry Knijn geven regelmatig cursussen straatfotografie, portretfotografie, i-phone-fotografie en muziekfotografie.

LEZINGEN

Wim van Zon verzorgt diverse lezingen over muziekfotografie en muziekfotografen.

FOTOVERKOOP

Een aantal tentoonstellingen is opgezet als verkooptentoonstelling; andere hebben een puur museaal karakter. Van veel fotografen zijn gesigneerde prints te koop maar uit de archieven van Susanne Schapowalow (D), Rob Bosboom, Ron Verboom zijn ook museumprints te koop met autenticiteitscertificaat van de erven.