Wie

Karen Borremans

Emotions/ Color Competence Center

Karen is afgestudeerd als graficus, ontwerper en fotograaf. Zij heeft een fotozaak, Emotions in het Belgische Halle. Sinds 2012 werkt zij samen met Herman van de Haar en sinds 2016 is zij ook mede-eigenaar van het Color Competence Center waarin zij fotografen ondersteunt om de workflow van camera tot afdruk te beheersen. In België geven Karen en Herman diverse fotocursussen en workshops. Deze lijn wordt voortgezet in De Fotowerkplaats.

Peter de Raaf

V!Ps International Art Galleries

Al op het Kralingen Popfestival stond Peter de Raaf met een standje. Hij verkocht er anarchistische bladen en underground literatuur en tot op de dag van vandaag verzorgt zijn studio de productie van graphic novels en stripverhalen voor bijna alle Belgische en Nederlandseuitgeverijen op dit gebied. Een andere passie werd popfotografie en nu is hij dè expert op dat gebied in Nederland. Zo’n 100 tentoonstellingen heeft Peter op zijn naam staan en in De Fotowerkplaats is hij degene die verantwoordelijk is voor de presentatie en documentatie van de afdeling Popfotografie.

Henk Bothof

Fotograaf

In de jaren ‘90 van de vorige eeuw begon Henk Bothof met zijn reizen naar tribale stammen in Afrika en Azië. Hij was gegrepen door de puurheid van het leven van de mensen van de mensen die hij ontmoette en begon aan een serie portretten. Vanaf 2005 publiceert hij zijn bijzondere fotoportretten. Onder de noemer Human Inside presenteert hij dit bijzondere werk. Daarnaast reist Henk in opdracht voor reisorganisaties en National Geographic om bijzondere reisbestemmingen vast te leggen. Hij houdt hier ook een blogsite voor bij in samenwerking met redacteur Angelique van Os.

Fred Teepe

Licht en Lijnen / Fred Teepe Fotografie

Fred Teepe is een fotograaf die zich gespecialiseerd heeft in landschaps-, portret- en architectuurfotografie. De verwondering over licht en ruimte in Zeeland brachten hem er toe om dat als onderwerp te nemen. Daarnaast hebben architectuur en het maken van verfijnde portretten een plaats gevonden in zijn werk. Hoewel hij zijn eigen beelden minimaal bewerkt, alleen hoe iemand in een donkere kamer beelden zou bewerken, is hij ook een meesteer in beeldbewerking en digitale foto-inkleuring.

Herman van de Haar

Eigenaar Color Competence Center

Herman werkte bij Epson toen dat bedrijf in 2000 een nieuwe lijn printers introduceerde die uitermate geschikt was voor het maken van hoogwaardige fotoprints. Herman werd verantwoordelijk voor de introductie van deze printers en had door eerdere werkzaamheden voor TNO kennis opgebouwd op het gebied van colour management. In 2012 startte Herman met Karen Borremans een eigen bedrijf, Color Competence Center, waarin zij fotografen ondersteunen om de workflow van camera tot afdruk te beheersen. Bovendien maken zij afdrukken voor exposities en luxe edities.

Wim van Zon

Music Inspired Art / Van Zon Creatieve Concepten

Wim begon als freelance fotograaf om daarna met een eigen marketing-adviesbureau internationale klanten als WordPerfect, Philips, Origin, Yamaha, Canon, De Koninklijke Nederlandse Munt en Microsoft te bedienen. Sinds 2000 verzorgde hij ook muziekkunst- en  muziekfotografietentoonstellingen waaronder jaarlijks op het North Sea Jazz Festival. Sinds 2009 hebben die werkzaamheden de overhand en is hij zelf weer meer gaan fotograferen. Wim geldt als  een expert op het gebied van muziekfotografie en geeft regelmatig lezingen.